Srečanje Vladimirja in Anastasije

Published : 15-01-2019 14:08:50
Categories : ZVENEČE CEDRE RUSIJE

ZGODBA O ZVENEČIH CEDRAH RUSIJE

Zgodba se je začela leta 1994 na bregu reke Ob sredi neskončnih prostranstev Sibirske tajge. Znan Sibirski podjetnik Megre Vladimir  se je odpravil na štirimesečno trgovsko odpravo. Namen odprave pa je bil vzpostavljanje gospodarskih povezav s pokrajinami daljnega severa. Toda zgodba ima čisto drugačen začetek in Vladimir tedaj še ni vedel, da bo njegovo srečanje z dvema starejšima gospodoma za vedno spremenilo njegovo celotno življenje.

Povedala sta mu, o neverjetni lastnosti zveneče Sibirske cedre, vendar Vladimir ni pokazal kaj dosti zanimanja kar sta mu gospoda povedala in je dejal, da bo še malo razmislil o tem. Ko se je vrnil domov ni mogel pozabiti besed starešin zato se je odločil z raziskovanjem v zgodovinski in znanstveni literaturi  in proučil vse več in več dokazov, ki podpirajo (njihove besede) besede možakarjev o neverjetnih lastnostih Cedr. Čez dobro leto se je Vladimir odločil, da se vrne nazaj kjer se je srečal z gospodoma. Organiziral je odpravo s svojo floto. Ekspedicija je bila dozdevno za komercialne namene ampak v resnici je bila njegova prevladujoča motivacija, da ponovno najde starešine in izve več o skrivnostih Sibirske cedre.

SREČANJE, KI MU JE SPREMENILO ŽIVLJENJE

Potem, ko je naročil kapitanu ladje, da ohranijo svojo pot se je Vladimir izmuznil s svojim čolnom in odšel točno na mesto kjer je srečal starešine prejšnje leto. Na bregu reke ga ogovori mlada ženska. Predstavi se z imenom Anastasija. Ta dama je bila pravzaprav njihova vnukinja. Ta ženska skozi globino svojega znanja, njena iskrena ljubezen in njenega pogleda na svet je pustila na Vladimirja neverjeten pečat. Vladimir jo je videl kot preprosto mlado privlačno žensko, ki je bila precej dobro ozaveščena o sodobni urbani družbi, čeprav je živela globoko v gozdu v neokrnjeni deželi Sibirske tajge. Z njo se odpravi v Sibirsko tajgo, da bi si ogledal neko posebno zvenečo cedro, ki transformira energijo kozmusa v energijo naših celic. Po dolgi hoji končno prispeta do kraja kjer prebiva mlada puščavnica- jasi sredi tajge. Vladimir pri Anastasiji preživi 3 dni in z njo spregovori o mnogih temah, med drugimi tudi o lastnostih in energiji Sibirske cedre. Pokazala mu je, kako z »žarkom« gleda na daljavo in pomaga ljudem, kako delujejo čustva, kako lahko človek razvija svoje naravne potenciale preprosto z negovanjem odnosa z rastlinami na svojem vrtu, kako je treba vzgajati otroke, kako bi lahko ljudje zmanjšali onesnaženje, kako lahko s svojimi predstavami oblikujemo prihodnost in še marsikaj.
Kasneje se je Vladimir z Anastasijo srečal še večkrat in po skoraj vsakem srečanju izdal novo knjigo z izjemnimi novimi dognanji. Do zdaj je teh knjig v ruščini že deset.
V prvi knjigi je bralce navdušil s podatkom, da so vrtičkarji rešitelji Zemlje, saj se z golimi rokami dotikajo prsti in rastlin in tako s svojimi pozitivnimi čustvi ohranjajo naš planet v kolikor toliko dobrem stanju navkljub vsej norosti, ki se sicer dogaja.
Kasneje je sledila vizija o tem, da bi morala država vsaki družini dati živ dom – en hektar zemlje, na katerem si lahko vsakdo ustvari samooskrbno posestvo v sožitju z naravo in sosedi. Ta, tako imenovana rodovna posestva, se združujejo v rodovne vasi. V njih prebivajo samostojne in močne družine. Močni posamezniki in močne družine so temelj močne države.

V Vladimirju je vzbudila neverjetno spoštovanje do nje same, njenega pogleda na svet in njeno modrostjo in v prizadevanju, da bi ji pomagal je obljubil izpolnit njeno željo in napisal knjigo o svojih izkušnjah.

Share this content

Add a comment

 (with http://)