O FUNDACIJI ISHA

Isha Foundation je prostovoljna, neprofitna organizacija, ki jo je ustanovil Sadhguru, da bi ustvaril inkluzivno kulturo v smeri globalne harmonije in napredka. Njegovi močni programi joge za notranjo preobrazbo in navdihujoči projekti za družbo in okolje so cenjeni po vsem svetu, kar se odraža v Ishinem posvetovalnem statusu pri Ekonomskem in socialnem svetu Združenih narodov. Isha Foundation je pomemben vir za tiste, ki želijo raziskati starodavno znanost o jogi v vseh njenih globinah in dimenzijah. Ponuja različne programe, ki omogočajo vsakomur doseganje fizičnega, duševnega in duhovnega dobrega počutja, cilj pa je omogočiti ljudem, da poglobijo svoje življenjske izkušnje in dosežejo svoj končni potencial.

“This life for me is an endeavor to help people experience and express their divinity. May you know the bliss of the Divine.” - SADHGURU

Sadhguru, jog in globok mistik našega časa, je vizionarski humanitarni človek in pomemben duhovni vodja. Sodobni Guru, zakoreninjen tako močno v vsakdanjih in pragmatičnih zadevah, kot je v notranjih izkušnjah in modrosti. Sadhguru neutrudno dela v smeri fizičnega, duševnega in duhovnega blagostanja vseh. Njegovo obvladovanje mehanizmov življenja, rezultat njegove globoke izkušnje z jazom, vodi v raziskovanju subtilnejših dimenzij življenja.

Doma na obročku, kot je v modrih kavbojkah, bos po mogočnih Himalajah, ali vozi motorno kolo BMW na hitri cesti, je Sadhguru najbolj nenavadna mistika, s katero se lahko srečamo. Označevanje jasnega odstopanja od običajev in obredov, Sadhgurujeve znanstvene metode za samo-transformacijo so neposredne in močne. Pripadajoč nobeni posebni tradiciji, Sadhguru vključuje in predstavlja tisto, kar je najbolj pomembno za sodobno življenje iz jogijskih znanosti.

Sadhguru govori na najvidnejših svetovnih mednarodnih vodstvenih forumih. Januarja 2007 je sodeloval na štirih panelih na Svetovnem gospodarskem forumu in govoril o vprašanjih, od diplomacije in gospodarskega razvoja, do izobraževanja in okolja. Leta 2006 se je obrnil na Svetovni gospodarski forum, Tallberg Forum na Švedskem in avstralski vodstveni duh. Bil je tudi delegat na mirovnem vrhu tisočletja Združenih narodov in na svetovnem mirovnem kongresu.

Sadhgurujeva vizija in razumevanje sodobnih družbenih in ekonomskih vprašanj sta privedla do intervjujev z BBC, Bloomberg, CNBC, CNNfn in Newsweek International. Njegova spoznanja se redno pojavljajo v indijskih vodilnih nacionalnih časopisih. Znana javna osebnost redno privlači množice več kot 300.000 ljudi za svoje javne pogovore in "sathsangs" (skupinska meditacija).

Sadhguru  brezhibno prehaja iz starodavne v ultramoderne, premešča  vrzeli med znanim in neznanim, kar vsem, ki se srečajo z njim, omogoča raziskovanje in doživljanje najglobljih razsežnosti življenja.

Sadhguru med brezplačnim satshang-om (skupna meditacija) v Indiji.

Isha.Sadhguru.org
Naše podjetje je z Decembrom 2018 postal generalni uvoznik izdelkov iz ašrama Isha Foundation, ki se nahaja v Coimbatore Indija. Za več si lahko ogledate kategorijo izdelkov Ponudba iz Indije   

Nekaj zanimivosti še o JOGI :)

Kaj je joga? - Poiščite ključe narave obstoja

Starodavna jogijska disciplina je veliko več kot fitnes metoda za fizično zdravje ali psihološko orodje za doseganje miru in sreče. Dobro počutje telesa in duha, ki je pogosto izpostavljeno kot primarna korist sodobne joge, je le stranski produkt, da postanemo popolnoma uravnoteženo in živahno živo bitje. Sanskrtska beseda "joga" izhaja iz besede "yuj", kar pomeni, "združiti se". Zato je joga zveza posameznika s celotnim obstojem, ki se običajno imenuje tudi "samo-realizacija", "nirvana," ” “ Mukti, ”ali “razsvetljenje.” Joga se nanaša tudi na notranjo tehnologijo, ki bo vodila k tej izkušnji - tehnologiji, oblikovani iz strogih notranjih opazovanj, s pomočjo starih jogijev več tisoč let. S svojim izjemnim zaznavanjem in obvladovanjem vseh vidikov človeškega mehanizma so ti veliki jogiji zašli v svoje sisteme in odkrili naravo kozmosa - makrokozmos človeškega sistema.

 

Na začetku je jogo prenašal Adiyogi (prvi jogi), Shiva, pred več kot 15.000 leti. Adiyogi je človeštvu predstavil idejo, da se lahko razvijemo onkraj sedanje ravni obstoja. Svoje znanje je nalil v legendarne Sapte Rishis ali sedem modrecev, ki so izkoristili ogromno možnost, ki jo je jogijska znanost ponudila različnim delom sveta, vključno z Azijo, staro Perzijo, severno Afriko in Južno Ameriko. To je temeljna, a prefinjena znanost o dvigovanju človeške zavesti, ki je vir svetovnih duhovnih tradicij, ki so pred tisočletji pred veroizpovedjo.


 

Tudi načini

dihanja, sedenja, stoje, jesti, hoditi, delati - vse lahko postane joga. Vsak proces življenja lahko uporabite za preseganje svojih omejitev. «

- Sadhguru

Še več o JOGI pa si lahko pogledate na strani Isha Sadhguru  
Sadhguru z željo, da ljudje dosežejo zdravje telesa, notranjo dobro počutje in ravnotežje čustev, je na v tem video posnetku na razpolago mehanika pred-joga vaj, katere se izvajajo vsakodnevno za 10-20 min in so rezultati neverjetni.