Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine

Spletno mesto sibirskacedra.si je spletna trgovina, ki deluje v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov. Ob prijavi v sistem, obiskovalec pridobi uporabniško ime in geslo, s katerima ob vsakem obisku spletnega mesta lahko dostopa tudi do svojega računa (Moj profil) oz. pridobi pravico do nakupa. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice uporabnika ter poslovni odnos med lastnikom spletne trgovine, ponudniki artiklov in potrošnikom.

Cene in ažurnost podatkov

Vse cene so v EUR in vsebujejo predpisani DDV. Zavezanci za DDV so dolžni ob registraciji navesti tudi svojo davčno številko.


SPLETNE CENE (artikli v akciji) veljajo samo za nakupe preko spletne trgovine sibirskacedra.si in hkrati za nakupe, ki niso namenjeni nadaljnji prodaji. Popusti se ne seštevajo. Ponudnik skuša čim bolje skrbeti za ažurnost in pravilnost podatkov, ki so navedeni na spletu. Kljub temu, pa se lastnosti artiklov, dobavni rok in cena spreminjajo, tako da obstaja možnost, da ponudnik ne utegne sočasno s spremembo popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, se kupca obvesti o spremembah ter omogoči preklic ali zamenjavo naročenega artikla.

V primeru, da se cena artikla tekom obdelave naročila spremeni, bo ponudnik kupca o tem obvestil. Ponudnik bo po svojih najboljših močeh skušal v vsakem primeru kupcu zagotoviti nižjo ceno oz. ponuditi ustrezno rešitev, ki bo v obojestransko zadovoljstvo.

Naročanje

Naročanje poteka preko Interneta 24 ur na dan, vse dni v letu. Potrošnik izbira in naroči izdelke, ki so mu na voljo v spletni trgovini, razvrščeni v kategorijah.

Po oddaji naročila, kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. V njem so navedeni izdelki in količine, ki jih je kupec izbral. Kupcu so izčrpni podatki o statusu in vsebini naročila vselej dostopni v spletni trgovini v rubriki Profil obiskovalca (povezava MOJ PROFIL). O morebitni spremembi naročila oz. preklica, mora kupec o tem ponudnika obvestiti na email naslov trgovina@mariks.si ali barbara@mariks.si, kjer mora navesti tudi številko nakupa, ki je omenjena v elektronskem sporočilu o nakupu.

Poštnino za dostavo znotraj Slovenije vprimeru, da znesek nakupa znaša nad 50,00 EUR krije Mariks, d.o.o. V kolikor je znesek nakupa manjši od 50,00 EUR, je udeležba kupca pri poštnini do 3,70 EUR. V primeru plačila po povzetju vam Pošta Slovenije po svojem veljavnem ceniku kupcu zaračuna še plačilo posebne položnice (kot bi jo plačali pri bančnem okencu). Ta znesek trenutno znaša 0,98 EUR.

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

Kupec ima pravico, da kupljeno blago vrne brez kakršnekoli odškodnine. O nameravanem vračilu mora kupec pisno obvestiti ponudnika, najkasneje v 15-ih dneh od prejetja blaga. To mora sporočiti pisno na naslov Mariks, d.o.o., Ulica V Prekomorske brigade 3, 3000 Celje ali po elektronski pošti na naslov barbara@mariks.si, blago pa vrniti v nadaljnjih 15 dneh. V tem primeru kupec sam poravnava stroške, ki nastanejo ob vračilu kupljenega artikla. Vračilo sredstev se opravi na kupcev transakcijski račun po prejetju vrnjenega izdelka ali izdelkov.
Izdelki morajo biti nerabljeni in nepoškodovani v originalni embalaži. Ponudnik ni dolžan sprejeti pošiljk z odkupnino ali pošiljk, ki ne ustrezajo ponudnikovim splošnim pogojem poslovanja. 

Reklamacije

Kupec lahko podjetju sporoči morebitno reklamacijo v 8 dneh od dneva, ko je bil izdelek prejet. Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki so odkrite po 8 dnevnem roku za reklamacije. Prodajalec ne sprejema vračila izdelkov, ki so odprta in niso več v originalni embalaži.

Načini plačila

V spletni prodajalni so omogočeni naslednji načini plačila:

  • plačilo po povzetju z gotovino ob prevzemu (v tem primeru dostavna služba po svojem veljavnem ceniku zaračuna še plačilo odkupnine) 

  • plačilo po predračunu (predračun se dostavi (generira) po e-pošti). 

  • Plačilo preko sistema PayPal

Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku upravljavca spletnega mesta in tako kupcu dostopna 24 ur na dan v njegovem uporabniškem profilu.

Varovanje podatkov

Kupcu pripadajo vse pravice po Zakonu o varstvu potrošnikov. Z registracijo na spletni strani sibirskacedra.si kupec dovoljuje, da podjetje Mariks d.o.o. z namenom izpolnjevanja ali uveljavljanja pravic iz pogodbenega razmerja in neposrednega trženja vzpostavi, vzdržuje in upravlja z njegovimi osebnimi podatki za neomejeno časovno obdobje. Podjetje Mariks d.o.o. zagotavlja varstvo osebnih podatkov po zakonu, ki ureja varstvo osebnih podatkov. Kupec lahko kadarkoli pisno ali po telefonu zahteva, da podjetje Mariks d.o.o. v 15 dneh trajno ali začasno preneha uporabljati njegove osebne podatke za namen neposrednega trženja.

Avtorske pravice

Spletno mesto sibirskacedra.si je v lasti podjetja Mariks d.o.o. Vse pravice so pridržane. Vsebine na spletnih straneh lahko vsebujejo gradivo, katerega avtorske pravice so lahko tudi last tretjih oseb. Zato je vsakršno posredovanje informacij iz spletnih strani dovoljeno samo s pismeno odobritvijo lastnika.

Pridržujemo si pravico do spremembe pogojev brez predhodnega obvestila.

Za morebitne spore je pristojno sodišče v Celju.