BAKRENI KOZAREC

120000

Nov izdelek

Dekorativni bakreni kozarci.

Več podatkov

Tega izdelka ni več na zalogi

8,11 €

Na seznam želja

Več podatkov

BAKRENI KOZARCI

"Ker ima voda spomin, moramo biti pozorni kako je pripravljena za vnos v naše telo! Če hranimo vodo v bakrenih posodah, po možnosti čez noč ali vsaj štiri ure, voda pridobi določene kakovosti in igra pomembno vlogo pri čiščenju našega sistema različnih toksinov"

~ Sadhguru.

Preberite celoten članek Sadhguruta o tem, kako lahko voda, shranjena v bakrenih posodah, igra pomembno vlogo pri čiščenju našega sistema različnih toksinov.

Medicinska skupnost je pokazala veliko zanimanje za antibakterijske lastnosti bakra. V današnjem članku nam Sadhguru podaja perspektivo jogija o pomembnosti shranjevanja naše vode in kako lahko voda, shranjena v bakrenih posodah, igra pomembno vlogo v našem telesu.
Sadhguru: Kar imenujete kot »jaz«, kar imenujete človeška struktura, je v bistvu delo določene »programske opreme«. Danes vemo, da programska oprema pomeni spomin. Naj gre za individualno človeško telo ali za večje kozmično telo, v bistvu so sestavljeni iz petih elementov - zemlje, vode, ognja, zraka in prostora ali etra (akasha). Vseh pet elementov ima svoj spomin. Zato se obnašajo tako, kot se obnašajo.
Ker ima voda spomin, smo zelo premišljeni, kako jo shranjujemo.


Danes in sploh v zadnjih nekaj letih, je bilo opravljenih veliko eksperimentov in je bilo ugotovljeno, da ima voda spomin - spominja se vsega, česar se dotakne. V indijski kulturi smo to vedno vedeli in to uporabljamo na veliko načinov. Naše babice so nam povedale, da naj ne sprejemamo vode ali hrane od kogarkoli; ponazarjale so da jo moramo vedno jo prejemati od ljudi, ki posreduje hrano ali pjačo z ljubeznijo in skrbnostjo. V templjih se z določenimi tehnikami in znanostmi pripravlja takšna voda da se za kapljico te vode, borijo tudi največji bogataši, saj vejo da se takšne vode ne more kupiti nikjer. To je voda, ki je oplemenitena z kvaliteto izvorne-božanske (divine) informacije. To je tisto, kar je Teerth* (ni slovenskega prevoda, mišljena je voda ki je pridobljena in pripravljena na zgoraj omenjen način, ena bolj znanih je Kailesh Teerth, iz gore Kailesh v Indiji). Ljudje jo želijo piti, saj jih spominja na božanskost znotraj njih. Isti H2O je lahko strup ali pa je lahko eliksir življenja, odvisno od tega kakšen spomin nosi, torej kako je pripravljena, shranjena in od kod izvira voda ki jo uživamo!

Navodila za čiščenje:

Na splošno baker čez čas potemni in nima več prvotnega sijaja. Potemnitev se pojavi, ko se baker odzove z zrakom (oksidira) in se razvije patina. Barva patine se bo razlikovala glede na baker in čemu je izpostavljen. V notranjosti hiše bo baker postopoma dobil starinsko rjavo barvo, kot kovanci. Če pa je baker izpostavljen vodi, se bo patina postopoma razvila v modrikasto zelen videz (zeleni volk). Patina ščiti baker pred korozijo.

Metoda čiščenja : Limono bodisi stisnite, boljše pa da kar z limono podobno kot z gobico podrgnete baker, da odstranite patino, tako da odstranite bolj trdovratne madeže in kozarec obrišete z bombažno tkanino. Potem si natrosite energiziran ‘’VibhutI’’  in nežno polirate, Vibhuti bo postal črn , vaš baker pa bo dobil prvotni sijaj. Po koncu s čisto bombažno krpo ( npr. Tetra plenica) popolnoma obrišete vibhuti  izpiranje ni potrebno. Če se odločite bakren kozarec po čiščenju umiti z vodo, ga dobro obrišite z bombažno krpo do suhega, sicer se bo patina hitreje ponovila. Zaradi narave Vibhutija, ker je ta vibhuti posvečen in energiziran, bo baker pridobil višjo frekvenco, kar se bo poznalo na kvaliteti in okusu vode. Vibhuti, ki je posvečen pred Dyhanalingo, nudimo tudi v naši ponudbi , tukaj si lahko ogledate več : Energiziran Vibhuti

 

Za druge metode čiščenja bakra si pa pogljete link na wikihow.

Path: > > > BAKRENI KOZAREC

1 drugi izdelek v isti kategoriji:

Komentarji