Cedra in Citamini

Published : 15-01-2019 14:07:56
Categories : ZANIMIVOSTI

Ljudje so se zavedali zdravilnih lastnosti olja sibirske cedre že zelo dolgo časa. Jedrca Ruske sibirske cedre so bili izvažana v Anglijo in druge države, sploh v času vladavine Ivana Groznega. Cena cedrinega olja na svetovnem trgu je bila vedno visoka. Povpraševanje po olju sibirske cedre pa nikoli ni bilo zadoščeno. Torej kaj daje temu proizvodu njegove zdravilne lastnosti?

Cedrino olje vsebuje 19 aminokislin, od tega jih je 70% ključnega pomena. Vitamini v olju pomagajo človeškemu telesu rasti (vitamin A). Stabilizirati centralni živčni sistem, izboljšati sestavo krvi in ​​blagodejno vplivajo na kožno tkivo (vitamini B in D). Olje je zelo bogato z vitaminom E (tokoferol - iz grške za "nosi potomce"). Študije so pokazale, da sables ( podlasici podobni sesalci, avtohtoni v Sibirji in Japonski) se ne morejo razmnoževati, če njihov obrok ne vsebuje cedrinih jedrc. Olje je zelo bogato z vitaminom P: vsebuje trikrat toliko vitamina P kot proizvod, imenovan "Vitamin P" izdelan z uporabo ribjega olja. Vitamin P je sestavljen iz vitalnih maščobnih kislin, ki pomagajo zmanjšati raven holesterola v krvi in ​​preprečuje nastajanje plakov ( zamaškov,oblog) na stenah krvnih žil.

Vendar pa je glavno "presenečenja" v cedrinem olju, da je njegova kemična sestava podobna človeškim citaminim! Citamini so nov razred zdravil, ki vsebujejo biološko aktivne dodatke, ki so uravnotežen nabor biološko aktivnih snovi z organotropičnim učinkom, pridobljenih iz živalskega tkiva, ki vsebujejo fiziološke koncentrate mineralov, mikroelementov in vitaminov v lahko-prebavljivi obliki.

Kot rezultat 25 let (1971-1996), znanstvenih in kliničnih študij, ki jih izvajajo v St. Peterburškem inštitutu za biološke regulacije in gerontologije, je bila razvita metoda za celovito preprečevanje bolezni, povezanih s staranjem prebivalstva, upočasnjevanjem staranja in podaljšanje življenjske dobe. Medota s pomočjo peptidnih bio-regulatorjev pomaga uravnavati in povrniti homeostazo.

Kljub temu, da citamini niso peptidni bio-regulatorji, imajo kljub temu veliko zmogljivost zdravstvenih izboljšav. Pomemben vidik citamina za zdravljenje je dejstvo, da je okrevanje telesa poteka na ravni DNK in RNK. Poudariti je treba, da po navedbah in ocenjevanju Svetovno zdravstveno organizacijo (WHO) , se peptidna zdravila štejejo za zdravilo  21. stoletju in nekaj poljudnoznanstvenih publikacij so označili citamine za "proti-starostne tablete".

 

Raziskave so pokazale da biološka vrednost hladno stiskanega olja sibirske cedre nosi v sebi visoko vsebnostjo naslednjih snovi v svoji sestavi:

- Polinenasičene maščobne kisline, ki ima podobno kemično sestavo kot olje sibirske cedre in citaminov nas vodi k sklepu, da je cedrina sestava ekvivalent živali, človeku in svetu rastlin. Olje sibirske cedre se lahko šteje za rastlino z naravnimi citamini. Glede na ta dejstva ni  težko razumeti, zakaj je cedra že dolgo simbol zdravja in dolgega življenja in zakaj so njene zdravilne lastnosti so tako močni.

Znanstvene in ljudske navedbe, niso nujno potrjene s strani uradnih državnih organov članic EU in Evropskega inštituta za vranost hrane (EFSA) ampak so zgolj informativne narave in so navedene iz virov prostega spleta ter našega proizvajalca Sibirske cedre MEGRE. Zato svetujemo da se še dodatno informirate iz drugih neodvisnih virov na prostem svetovnem spletu. Do sedaj ni zapisanih in ugotovljenih negativnih dejavnikov naših produktov proizvajalca MEGRE l.l.c. , Rusija. Produkti so v obtoku že 21 let.

Vir : Ringingcedars.org

Share this content

Add a comment

 (with http://)