Učinkovine cedrinega olja

Published : 15-01-2019 14:43:35
Categories : ZANIMIVOSTI , ZVENEČE CEDRE RUSIJE

Koristi cedrinega olja

Objavljena poročila potrjujejo visoko terapevtsko učinkovitost različnih vrst olj pri različnih vnetnih procesih. Koristi cedrinega olja se razlikujejo od drugih dobro znanih kurativnih olj z obogateno vsebino različnih vrst zdravilnih elementov. To je naravni izdelek, ki so ga v starih časih uporabljali v ljudski medicini. Olje iz oreščkov sibirske cedre vsebuje veliko količino polinenasičenih maščobnih kislin, vključno z veliko količino vitaminov E in F, ki se raztopijo v maščobi, ki so znani po visoki stopnji fizioloških in protikislinskih lastnosti. Olje vsebuje fosfatni fosfor, ki je zelo pomemben za telesno zdravje, poleg tega pa je bogat vir vitalno pomembnih mikroelementov: fosfor, kalcij, magnezij, mangan, baker, cink, kobalt in jod.Olje vsebuje do 5% dušikovih snovi, od katerih jih je 90% aminokislin, od tega 70% indispenljivih kislin - vse to dokazuje njegovo visoko fiziološko vrednost. 

V  bolnišnicah na Tomsku znanstvenem raziskovalnem inštitutu za balneoterapijo in fizioterapijo so opravili klinične teste cedrinega olja. Cilji so bili: izkazati zdravilno učinkovitost določenega proizvoda v notranjih in zunanjih aplikacijah z uporabo sonične fonoforeze, določiti dinamiko subjektivnih in objektivnih indikacij, preučiti vpliv cedrinega oreščka na prehranske, sekretorne in izločilne funkcije na želodcu in jetrih, proučiti svoje antioksidativne lastnosti, izdelati metodologijo uporabe za zdravljenje, določiti njegovo stopnjo strpnosti pri bolnikih z različnimi predpisanimi metodologijami. Temeljna pozornost je bila namenjena uporabi orehovega oreha za razjede pri dvanajsterniku.

Za ta namen so bile uporabljene naslednje metodologije:

1. Splošne raziskave klinične krvi (aspartat aminotransferaza, alanin-aminotransferaza, alkalna fosfataza, antioksidativna aktivnost, metan-dikarbonidialdehid).
2. Splošna analiza krvi in ​​pisorov,
3. Folikel stimulirajoči hormon s ciljno biopsijo.
4. Duodenalna intubacija z raziskavami kemijskih lastnosti žolča.
5. Določitev sekretorske funkcije želodca.
6. Ultrazvočni pregled mehurja, ledvic in trebušne slinavke.

Študija je obsegala 30 opazovanih bolnikov. Od teh 25 je bilo kroničnih erozivnih ulkusov želodčne sluznice, dvanajstnih ulkusov s spremljajočim holanegioholecistitisom opisthorhozne etiologije; preostalih pet je imelo kronični holecistitis s kroničnim gastritom z zmanjšano sekretorno želodčno funkcijo.

Dva od tridesetih oseb so imeli reaktivni pankreatitis, medtem ko so imeli štirje kronični hepatitis zunaj aktivnih postopkov. Opazili smo, da je bilo vseh 30 motenj diskinezije motil v črevesju.

Kasneje so bili subjekti predpisani program zdravljenja: ena žlica cedrinega olja trikrat dnevno v obdobju dveh mesecev. Kot posledica tega zdravljenja so bile v vseh bolnikih popolnoma odpravljene bolečine v želodcu. Simptomi dispepsične motnje (slabost, zgaga, regurgitacija in bruhanje) niso našli pri nobenem bolniku. V 28 primerih je prišlo do normalizacije delovanja črevesja. V skladu s folikularno stimulirajočimi hormonskimi testi, ki so jih opravili 20 dni po zdravljenju, je deset oseb doživelo popolno okrevanje od razjed in gastritisa, skupaj z zmanjšanjem vnetja želodčne sluznice in dvanajstničnih razjed ter zmanjšanje velikosti ulic za preostale 15 bolnikov z erozivnimi črevesnimi sluznicami. Glede na endoskopske in laboratorijske teste je bilo zmanjšanje števila primerov fiksnih dvanajstnih refleksov za 50%. Pri ocenjevanju laboratorijskih testov je bilo indicirano nekaj zmanjšanja kislosti v sokovih želodca pri osebah s predhodno visokimi kislinami. Količina žilnega izpusta iz žolčnika se je podvojila. Raziskava je pokazala pozitiven učinek uporabe olja pri gastritisu.

Tako lahko na podlagi dobljenih rezultatov sklepamo, da ima olje iz oreščkov sibirske cedre zdravilni učinek, izpolnjuje ugodne reakcije s pacienti in se lahko uporablja za zdravljenje prebavnih motenj. To je še posebej učinkovito pri zdravljenju erozivnih razjed na želodcu in dvanajsterniku. Med fazo remisije lahko na površino projekcij patološkega postopka za popolno in trajno slišanje učinkujemo fonoforezo cedrinega oreščka. Ko je razredčeno z mlekom, ima olje  anti-vnetni učinek pri zdravljenju holecistitisa in hepatoholecistitisa.

 

1. Olje se predpisuje 30 minut ali 1 uro pred vnosom hrane v obdobju 21-24 dni, pri tem pa trikrat na dan neujeno pogoltniti žlico trikrat na dan. To je priporočljivo za ulceracije, ki se nahajajo v želodcu ali dvanajstniku.

2. Borno olje se predpisuje 1 uro pred vnosom hrane, razredčenega z mlekom (1: 1) po zgoraj opisani metodi. To je priporočljivo, če se razjede kombinirajo s kroničnim holecistitisom.

3. Borno olje se interno predpisuje v skladu z različico št. 2 z naslednjim receptom oljne fonoforeze za orešček. Ultrazvok epigastrija je predpisan v odmerku 0,2-0,6 Bt / cm2 v impulznem ali neprekinjenem delovanju v obdobju 2-4 minut, kot tudi v paravertebralni coni (intenziteta 0,2 Bt / cm2 v obdobju 2 minuti). Pred ultrazvokom pacient pije 1 kozarec vrele vode. To se priporoča, če se razjede kombinirajo s kroničnim pankreatitisom.

4. V primeru motenj po izločanju zaradi razjede se metoda zdravljenja lahko uporablja tudi za bolnike, operiranim za rakom na želodcu.

INDIKACIJE:

1. Bolniki z erozivnimi ulkusi v želodcu in dvanajstniku.
2. Bolniki s holecistitisom in hepatoholecistitisom.
3. Bolniki s endogastritisom ali bulbitisom.
4. Bolniki s kroničnim pankreatitisom.
5. Bolniki s post-eksciznimi motnjami zaradi razjede.
Za uporabo ni znanih nasprotnih znakov.
1 V tem primeru M.D. označuje rusko diplomo "Kandidat medicinskih znanosti", medtem ko D.M.S. pomeni rusko diplomo "doktor medicinskih znanosti".

Predstavljen v Tomsku- znanstvenem raziskovalnem inštitutu za balneologijo in fizioterapijo Ministrstva za zdravje Ruske federacije, Tomsk, Ruska federacija, 15. november 1995. http://niikf.tomsk.ru.

Vir: http://www.pinenutoil.org/
Uporablja se z dovoljenjem.
© Copyright CedarInfo.info

Share this content

Add a comment

 (with http://)