LUŠČENI OREŠČKI SIBIRSKE CEDRE 1000g

44344

Nov izdelek

Luščeni oreščki sibirske cedre, 100g popolnoma uravnotežena naravna sestava beljakovin, ki se absorbira v telo. Vsebuje 17 aminokislin. Bogati z vitamini A, B, C, D, E, F. Prava najdba za vegetarijance in ljudi, ki želijo pridobiti mišično maso, predvsem pa so priljubljeni pri otrocih. Posebej priporočljivo za noseče in doječe matere.


Več podatkov

Tega izdelka ni več na zalogi

54,79 €

Na seznam želja

Podatki

Sestava Cedrini oreščki
Kategorija izdelka Živilo

Več podatkov

LUŠČENI OREŠČKI SIBIRSKE CEDRE - SIBIRSKO SUPER ŽIVILO

Glavna vrednost Sibirske cedre je v njenih semenih (oreščkih). Zbiranje jedrc je že od nekdaj bila ena od glavnih obrtnih dejavnosti prebivalcev Sibirije in Urala, ki so jih izvažali v Anglijo in v druge države. Bogastvo vitaminov in mineralov, odlična surovina za proizvodnjo olja, nepogrešljiva v vsakodnevni uporabi in prehrani. 100 g jedrc zadostuje za vnos dnevno potrebnih snovi saj so izjemno bogata z vitamini in minerali ter elementi v sledovih; magnezij, baker, kalij, kobalt in cink. Luščena semena lahko uživamo kot samostojno jed ali kot dodatek v prehrani npr: v solatih, pripravljenih jedeh, pecivu, sladicah. Zaradi neprecenljive hranilne vrednosti lahko oreščki nadomestijo kombinacijo več različnih živil in dosežejo enak učinek.

Plodovi sibirske cedre, cedrovi oreščki po kakovosti znatno prekašanjo plodove ceder, ki rastejo v drugih podnebnih pasovih na planetu. O tem je že leta 1792 pisal akademik Pallas v svojem pismu cesarici Katarini II. Celo nažagana lesovina cedre ima posebno fitoncidnost (sposobnost rastlin, da tvorijo različne kemične spojine, ki zavirajo razvoj ali celo ubijajo viruse, bakterije, glive in povišujejo imunost).

Sibirci nabiranju oreščkov in pridobivanju hladno stiskanega olja posvečajo posebno pozornost. Ker je sibirska cedra najmočnejši prevodnik kozmične energije, v določenih obdobjih lunarnih gibanj maksimalno akumulira univerzalno energijo. Takrat je vsebnost hranil največja, zato oreščke nabirajo od prve polne Lune v septembru do ekvinokcija oziroma jesenskega enakonočja, 23. 9.

Po starodavni metodi hladnega stiskanja se olje iz oreščkov sibirske cedre stiska ob vsaki polni Luni. Sibirci namreč vedo, da je poleg osnovnih substanc pomembna tudi energija, ki je prisotna v procesu pridobivanja olja iz oreščkov sibirske cedre. Ljudje nismo le skupek materije, temveč tudi energijska bitja.

In zaradi česa so cedrovi plodovi tako edinstveni? in zakaj jih lahko z gotovostjo štejemo med najbolj ekološko čista in zdravilna živila današnjega časa

Cedra raste v globini sibirske tajge, tisoče kilometrov stran od velikih mest in industrije. Edinstvene izdelke lahko od tam pripeljejo le po reki. Seveda lahko tudi tja prinese umazanijo naše civilizacije, toda vse na svetu je relativno in v primerjavi z velemesti sta zrak in voda čistejša in v zemljo nihče ne izpušča nikakršnih strupov. En hektar gozda cedre proizvede v 24 urah 30kg fitoncida. Po mnenu znastvenikov je to količina, ki bi nevtralizirala vse škodljive mikrobe v mestu velikosti Ljubljane ali Dunaja. Zato je zrak v cedrinem gozdu praktično sterilen, kajti vsebuje le od 300 do 500 nepatogenih mikrobov na kubični meter. Pazite, v opercijski sobi bolnišnice je dovoljena količina od 500 do 1000 takšnih mikrobov!

1000g paket cedrovih oreščkov. Prehrambni izdelek, ki presega hranilno in energijsko vrednost mesa, kruha, jajc in smetane. Jedro cedreve moke je bogato z beljakovinami, vitamini A, B, C, D, E, F in mikroelementi, ki so potrebni za človeški organizem. Iz cedrovega jedra lahko naredite tudi pecivo iz cedre. To naredite tako, da jedrca zmeljete  v prah z lesenim predmetom, dodajte nekaj vode in premešajte.

Oreščki Sibirske cedre

Vir: http://www.cedarnuts.org/cedar_nuts_treasure_house.php

Če potrebujete kakršnokoli pomoč, dodatne storitve ali dodatne informacije o tem izdelku ali če ste morebiti našli kakšne pomanjkljivosti v predstavitvi tega izdelka, ali če nam boste želeli sporočiti karkoli drugega, smo vam na voljo na našem spletnem naslovu: barbara@mariks.si

Path: > > LUŠČENI OREŠČKI SIBIRSKE CEDRE 1000g

30 drugi izdelki v isti kategoriji:

Komentarji