SET ŽLIC SIBIRSKE CEDRE

7715

Nov izdelek

Set žlic Sibirske cedre, 2 kosa v kompletu. OMEJENA IZDAJA!

Izredno kvaliteten rokodelski izdelek, narejen iz ekološko naravnega materiala, varen in zdravju koristen. Oddaja sladki vonj cedre in eteričnih olj. Ne pozabimo tudi na to, da z uporabo lesenega pribora hrana postane okusnejša in polnejša arome.

Več podatkov

15,49 €

Na seznam želja

Več podatkov

ŽLICI IZ LESA SIBIRSKE CEDRE ( 2 kosa v kompletu)

Že v stari Rusiji, je lesena žlica veljala za prav posebno orodje. Narejene so bile iz trepetlike, breze, javorja in cedre. Tradicija uporab cedrinih žlič je bila izvedena tudi v našem modernem času.

Cedrine žlice niso samo lepe, ampak narejene iz ekološko prijaznega materiala, varne in koristne za zdravje. Oddajajo vonj eteričnih olj in fitoncidov, ki ubijajo nevarne bakterije, zato je zrak v gozdu Sibirske tajge praktično sterilen in zdravju koristen.

Uživanje hrane z uporabo lesenih žličk organizem absorbira tudi fitoncid in smole, ki so prisotne v cedrinem lesu. Za razliko od kovinskih žlic lesena ne oksidira, zato spodbuja maksimalno prebavo in usedanje hrane v želodcu. Ne pozabimo tudi na to, da z uporabo lesenih žlic hrana postane okusnejša in polnejša arome.

Poleg tega, ko jemo vročo hrano z leseno žlico zaščitimo nežna področja ust in ustne votline saj se les ne segreje tako kot se kovina. Cedrine žlice veljajo za izredno kvaliteten rokodelski izdelek narejene iz ekološko prijaznega materiala, varne in koristne za zdravje.

Priporočljivo za malčke, katerih zobje so pravkar prišli ven, da pridobijo svoje prve prehranjevalne veščine. Ugotovljeno je tudi to, da otroci radi grizejo in praskajo aromatične cedrine žličke s svojimi malimi otroškimi zobeki in s tem absorbirajo zdrave elemente, ki so prisotne v njih.

Posebnosti in uporaba

Ker se les ne predeluje torej brez dodanih umetnih barvil in kemikalij je potrebno žlici pred prvo uporabo obrisati s suho ali vlažno krpo in nato še impregnirati s cedrinim oljem oz. katerim koli drugim oljem, ki je na voljo. Za čiščenje  se priporoča spiranje s toplo vodo brez uporabe kemijskih čistil. Po večkratni uporabi krožniki rahlo potemnijo.

Priporočilo uporabe

1. Če uporabljate olje iz oreščkov sibirske cedre je dovolj samo, da premažete žlice (ali karkoli drugega iz lesa) in počakajte kakšen dan, da se olje dobro vpije.

2. Izdelek premažemo z oljem- kakršnim koli samo da je hladno stiskano. Pečico najprej segrejemo na 80 stopinj. Izdelek torej žlico (ali karkoli drugega iz lesa) položimo v pečico in  jo izklopimo. Izdelek pustimo v pečici, dokler se ne ohladi.

Izdelek- set žlič 1velika, 1majhna pakirane v kartonski embalaži.

Če potrebujete kakršnokoli pomoč, dodatne storitve ali dodatne informacije o tem izdelku ali če se morebiti našli kakšne pomanjkljivosti v predstavitvi tega izdelka, ali če nam boste želeli sporočiti karkoli drugega, smo vam na voljo na našem spletnem naslovu: barbara@mariks.si

Path: > > > SET ŽLIC SIBIRSKE CEDRE

Pripomočki

7 drugi izdelki v isti kategoriji:

Komentarji