PROIZVODNJA MEGRE

S ponosom vam predstavljamo produkte iz neokrnjene narave Sibirske tajge, proizvajalca Megre, dobro poznanega po knjigah iz zbirke Zveneče Cedre Rusije, lastnika podjetja in avtorja Megre Vladimirja.

Njihova glavna dejavnost temelji na proizvodnji olja iz oreščkov Sibirske cedre ter drugih na njihovi osnovi pripravljenih produktih. Proizvodnja Megre je organizirana na star ljudski način z omejitvijo novodobnih tehnoloških metod obdelave.

Pridobitev surovin za cedrine izdelke potekajo iz ekološko najčistejših regij tajge 100 km stran od mesta Novosibirsk ter 2 km daleč od sibirske tajge. Sodeč po kakovosti oreščkov so namreč najboljši kraji za nabiranje.

Na začetku poslovanja same proizvodnje so se usmerili na proces izdelave cedrinih oreščkov in iz njih izstisnjenega olja, kasneje pa razširili asortiman in proizvodni ciklus naredili popolnoma brez odpadkov. Zdaj lahko rečemo, da imajo edinstveno, ekološko čisto proizvodnjo.  Uporabijo vse dele dreves od korenin do iglic, lubja, smole, storžev oreščka, semen ter lupin zaradi preprostega mišljenja, da je pomembno varovanje in omejevanje izkoriščanja vseh naravnih virov in da drevo, ki ga poderejo ni zavrženo. 

ZGODOVINA PODJETJA

se je začela s knjigami Megre Vladimirja o oživitvi zavestnega življenja na zemlji, v harmoniji zase in z naravo in je neločljivo povezana z ljudmi, ki predstavljajo te zamisli. Leta 1996, po objavi prve knjige Anastasija so od bralcev začeli prejemati tisoče čestitk ter zahval in občutili, da se ljudje odzivajo na okolju prijazno življenje. Potem je prišla ideja, da se začne izdelovati olje v skladu z načeli, kateri so opisani v knjigah. In kasneje, po izdaji tretje knjige, ko so se pojavile generične posesti, kjer so si ljudje prizadevali ustvariti izdelke s čistimi energijami, ki jih večinoma ustvarijo obnovoljene tradicije svojih prednikov, so se odločili združiti njihova prizadevanja pod skupno blagovno znamko "Ringing Cedars of Russia".

Torej na kratko podjetje Ringing Cedars of Russia, združuje proizvajalce ekoloških izdelkov iz cele države, zasebnih proizvajalcev in zasebnih kmetij, njihova ideološka načela čistoče, poštenosti in spoštovanja do narave ležijo v središču svojega življenja in dela.

Podjetje vključuje tri smeri:

1. Lastna proizvodnja cedre

je bila ustanovljena leta 1999, kjer so začeli ustvarjati starodavno sibirsko tradicijo izdelave pravega cedrovega olja, ki je opisana v knjigah V.Megre. To je majhna domača proizvodnja, kjer se vse izvaja ročno ali z uporabo lesene opreme. Proizvodnja se nahaja v tajgi 100 km od Novosibirsk, na meji s Tomskom.

2. Proizvodnja zasebnih in kmetijskih gospodarstev

V letu 2018 je več kot 370 rodovnih posestev, v številnih živečih družinah, ki ustvarjajo svojo malenkost- izdelujejo naravne kozmetike, zbirajo zelišča, hranijo čebelnjak, pripravljajo džem in druga naravna zdravila. Sprva so ti ljudje, ki so se preselili na svoje ozemlje začeli z izdelavo omenjenih izdelkov zase in za svoje domače, kasneje pa za sosede na koncu pa so začeli z družinsko proizvodnjo. Vsi izdelki so pripravljeni ročno, imajo posebno čistost ter duhovno energijo, In zdaj je že več kot 60 proizvajalcev.

3. Poslovanje in prodaja po celem svetu

Izdelki pod znakom "Ringing Cedars of Russia" se prodajajo preko mreže uradnih služb, ki obstajajo v pogojih zastopstva, V tej kategoriji so prikazani le izdelki, označeni s HOLOGRAMOM -znak skladnosti in avtetičnosti!

To so ljudje, podjetja, trgovci, ki so blizu ideji o ozaveščanju okolju prijaznega življenja, o pomenu stika z naravo, z zemljo in ki želijo deliti to tudi z drugimi.  Trenutno je skupaj več kot 50 uradnih zastopnikov v Rusiji ter drugih tujih državah sveta.

Postopek izdelave cedrinih oreščkov

Oreščki sibirske cedre

luakjsuf2_small.jpg

Ko drevesa obrodijo sadove, osebje nabere storže v katerih se skrivajo oreščki z lupinami. Storže lušičjo ročno brez uporabe mehanskih strojev. Od kraja nabiranja gredo oreščki v nadaljno predelavo.

Lupine cedrinih oreščkov

luhmkuiqjxkd_smal.jpg

Ko se oreščki ročno oluščijo po enem imed postopkov med predelavo, dobimo stranski proizvod. Ostanejo lupine cedrinih oreščkov. Deli teh lupin se po čiščenju in sušenju uporabijo za nadaljno predelavo oz. proizvodnjo kot polnila za cedrine vzglavnike.

Jedrca sibirske cedre

feixkmbv_small.jpg

Lupljenje oreščkov je ciljni produkt obdelave. Ta stopnja obdelave je ena od glavnih faz proizvodnje, od nje je odvisna kakovost končnega izdelka. Strogost postopkov narekuje, da lahko v tej fazi sodeluje samo žensko osebje, ki je posebej učeno in ima veliko izkušenj. Ročno delo, ki ga izvajajo se ne more primerjati z kakršnimikoli drugimi mehanskimi stroji.

Olje iz oreščkov cedre

ptratfxotf_2_small.jpg

Po stiskanju jedrc, olje steče navzdol v steklenico brez dodatnih filtriranj in pretakanj v druge posode. Ker poteka stiskanje ročno počakajo, da se usedline same posedejo. Zato filtriranje ni potrebno, je pa pomembno, da usedlin v stekleničkah z oljem ni, saj bi s tem izgubilo nekaj svojih pomembnih dejavnikov. Je pa priporočljivo, da se olje  pred uporabo pretrese, kadar je obogateno s propolisom, morsko krhliko ali terpentinom/smolo. Na koncu pridobimo čisto olje zaradi metode hladnega stiskanja v leseni stiskalnici - saj tako ohranijo vse koristne elemente in visoko kakovost.

Prah cedrinih jedrc

clmkuvcy_small.jpg

Po končani stopnji črpanja olja, je eden izmed stranskih produktov mleti nežni prah-razpadla jedrca, ki so sfiltrirana in nato dana v papirnate škatle za nadalnje uresničevanje. Iz prahu jedrc dobijo moko, ki je odlična v vsakodnevni prehrani.

Smola cedre

jrurxxgfikui_small.jpg

Smola cedre se pridobiva samo od dreves, ki jo sama izločajo. Ob pridobivanju se nobeno drevo ne poškoduje. Smola cedre teče vzdolž debla drevesa nato se kristalizira. Zbira se iz skorje drevesa se očisti ter uporabi za izdelavo žvečilnih gumijev ali kot dodatek k olju.

Iglice cedre

sqybydti_small.jpg

Cedrine iglice se uporabljajo za izdelavo esencialnih olj.

Ostanki cedrovega stožca

doammm_small.jpg

Deli cedrovega stožca se uporabljajo kor dodatek v zobnih kremah, milih ali drugih proizvodih.

Njihova proizvodnja je absolutno popolna

Cedar house.jpg

Od korenin cedre do iglic. Maksimalno izkoristijo vse postopke. Proizvodi se prodajajo v posebnih embalažah pod blagovno znamko Zveneče cedre Rusije ( Звенящие Кедры России).Oznaka na izdelkih zagotavlja njihovo kvaliteto samega proizvoda ter kakovosti. Samo njihovo podjetje ima izključne pravice uporabe pod to blagovno znamko "Звенящие Кедры России" ki je v lasti  Megre Vladimirja pisatelja čudovitih knjih iz zbirke Zveneče Cedre Rusije-Anastasija. V logotipu se uporabljajo samo črke iz cirilice. Na vsaki embalaži izdelka je tudi majhen HOLOGRAM- majhna nalepka s tridimenzionalno lasersko podobo, ki se uporablja kot zaščita, da je olje iz oreščkov sibirske cedre pristno. Postavljena je na viden del embalaže. Zato lahko pri nakupu izdelkov preverite, če je izdelek opremljen z omenjenih hologramom. Če je potem je izdelek pristen! (slika 3-4).